M
E
N
U
Pesäpalloliiton koulutus- ja valmennustietokeskus - Ajankohtaista

Kaikki uutisotsikot

Haku Sotkamon urheilulukioon

Opiskelu vai urheilu-ura? Valitse molemmat ja hae Sotkamon urheilulukioon 17.3.2015 mennessä. Nykyisistä pesäpallohuipuista mm. Marjukka Urpelainen, Noora Patrikainen, Aleksi Rautiainen ja Roope Korhonen ovat opinahjon kasvatteja.

Virallisen urheilulukion aseman saanut Sotkamon lukio on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Urheilijoilla on mahdollista räätälöidä omaa opiskeluaan huomattavasti. Urheilulukiolainen suorittaa 12-16 kurssia valmennuksessa lukion opintokokonaisuudesta (75 kurssia). Urheilulukiolaisella on päänsääntöisesti mahdollisuus keskittyä teoriaopinnoissa haluamiinsa oppiaineisiin omien intressiensä mukaan.

Jos sinulla on kovat urheilulliset tavoitteet ja haluat hoitaa opiskelun kunnolla, Sotkamon urheilulukio tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Valitse opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen - hae 17.3.2015 mennessä!

Urheilulukio ja pesäpallo

Pesäpallo on Sotkamon urheilulukion painopistelajeja. Tavoitteena Sotkamon urheilulukiolla on tuottaa mahdollisimman paljon Superpesispelaajia seurojen käyttöön. 1990–2014 pesäpallolukiossa on opiskellut 266 urheilijaa ja näistä pääsarjatasolla on pelannut 127 urheilijaa. Urheilulukio pyrkii tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi tavoitteiden suuntaiseksi. Fyysistä, lajitaidollista, lajitaktista ja psyykkistä valmentautumista tuetaan valmennustiedolla.

Valmennustarjotin

Pesäpallolukion puolelta järjestetään viikoittain 10 – 12 tuntia ohjattua laji- fysiikka- ja yleistaitoyhteisharjoittelua urheilulukion pesäpalloryhmissä.

Lajiteoria

1–3 vuosikurssin aikana yhteensä lajiteoriaa 95 tuntia, jossa samalla mahdollista suorittaa Nuorten pesisvalmentajatutkinto (NPVT) soveltavina lajiteoriakursseina.

Olosuhteet

Harjoittelu tapahtuu Vuokatin urheiluopistolla, Sotkamon lukiolla ja Hiukan pesisstadionilla. Asuntolat sijaitsevat (Sompala) urheiluopiston välittömässä läheisyydessä.

Sotkamon urheilulukio on hyvä vaihtoehto yhdistää urheileminen ja lukio-opiskelu. Ammattitaitoisen opetuksen, valmennuksen ja hienojen olosuhteiden ohella nuori opiskelee rennossa ja moni-ilmeisessä opinahjossa. Urheilulukio mahdollisuus yhdistää tavoitteellinen lukio-opiskelu ja huipulle tähtäävä valmentautuminen.

Hakuaika

Hakeminen Sotkamon urheilulukioon tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 24.2. – 17.3.2015. Sotkamon Urheilulukioon pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2015, joka toimitetaan Sotkamon lukioon 17.3.2015 mennessä. . Pääsykokeet järjestämme huhtikuun aikana josta tiedotamme hakijoita henkilökohtaisesti.

Aiheesta lisää

Sport.fi - Urheiluoppilaitoshaku-2015
Sotkamon lukio
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

Kirjoittaja: Mikko Huotari/maanantai 22. joulukuuta 2014/Kategoriat: Ajankohtaista

Arvostele tämä artikkeli:
Ei arvosteluja

Katselukerrat (2578)/Kommentit (0)

Tagit:

105 Pesäpallo-onnistumista

105 pesäpallo-onnistumista –materiaali antaa pesiskouluohjaajille ja opettajille työkalupakin rakentaa harjoitusten tavoitteisiin parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä.

Suomen Pesäpalloliitto PPL Ry

Superpesis