M
E
N
U
Pesäpalloliitto - Akatemiavalmennus

Akatemiavalmennus

Akatemiavalmennuksen lähtökohta on kehittää urheilijoita yksilöinä paremmiksi pesäpalloilijoiksi. Tavoitteena ei ole rakentaa menestyviä joukkueita vaan kyvykkäitä pesäpalloilijoita kohti Superpesistä. Tällä tavalla akatemiavalmennus tukee seuroja.

Akatemiavalmennuksen rooli urheilijoiden kokonaisvalmennuksessa

  • Valmennustavoitteet painottuvat akatemiavalmennuksessa yksilöiden kehittämiseen. Akatemiavalmennus tarjoaa seuroille yksilövalmennusta.
  • Akatemiavalmennuksen rooli on rakennettava paikkakunnalle luontevaksi. Akatemiavalmennuksella tulee olla omat toimintamallinsa ja – periaatteensa.
  • Akatemiavalmennuksen tulee palvella kaikkien seurojen urheilijoita ja seuroja. Vaikka Akatemia toimii fyysisesti tietyillä paikkakunnalla/alueella ja tekee aktiivisesti yhteistyötä tietyn seuran kanssa, se toimii itsenäisesti.
  • Akatemiavalmennus pyrkii tukemaan valmennuskentässä urheilijoidensa uraa niin urheilussa kuin opiskeluissakin. Seuran etu ei ole aina urheilijan etu. Valmentaja on myös tärkeä kasvattaja.

Akatemiat rakentavat omat vuosi-, jakso- ja viikkosuunnitelmat tavoitteineen. Akatemiavalmennuksessa urheilijoiden harjoittelumäärät lisääntyvät. Siitä johdosta kaikkien valmennuskertojen tulee olla suunniteltu yhdessä seuravalmentajien kanssa, yksilön etua ja tavoitteita tukien.

Miten alueellinen kehittämistyö akatemian kanssa etenee?

1. Alueen seuroilla yhtenäinen kirjallinen suunnitelma. (Kysy apua pesäpalloliiton aluevastaavalta.)
2. Alueen seuroilla ja akatemialla yhtenäinen kirjallinen suunnitelma. (Kysy apua pesäpalloliiton koulutus – ja valmennusryhmältä/ Mikko Kuosmanen.)
3. Yhteistyömahdollisuuksien selvittäminen pesäpalloliiton kanssa. (Arto Ojaniemi)

105 Pesäpallo-onnistumista

105 pesäpallo-onnistumista –materiaali antaa pesiskouluohjaajille ja opettajille työkalupakin rakentaa harjoitusten tavoitteisiin parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä.

Suomen Pesäpalloliitto PPL Ry

Superpesis